У ВООЗ закликали всі країни скасувати обмеження на міжнародні поїздки

Дата: 20 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Всесвітній організації охорони здоров’я закликали всі країни світу скасувати або зменшити обмеження на міжнародні подорожі та поїздки. Організація визначила, що такі обмеження не є достатньо ефективними для протидії поширенню хвороби, а також збільшують економічний та соціальний стрес у державах.

Про це йдеться у заяві комітету ВООЗ з надзвичайних ситуацій, оприлюдненій 19 січня.

Фото: ООН-жінки/П.Пхутпхенг

За результатами засідання комітету підготували низку рекомендацій для країн світу. Зокрема, у ВООЗ радять надалі вживати заходів для охорони здоров’я, а також мати зважений підхід до масових заходів, оцінюючи усі ризики.

Також країнам рекомендують до липня 2022 року вакцинувати 70% населення та інтегрувати вакцинацію від коронавірусу до звичайних служб охорони здоров’я.

Окремо в ВООЗ рекомендують визнавати всі вакцини, які сертифіковані ВООЗ, та не просити підтвердження вакцинації під час міжнародних поїздок, тому що багато держав досі не мають доступу до вакцин.

“Нездатність обмежень на поїздки, введених після виявлення та повідомлення про штам “Омікрон”, обмежити міжнародне поширення “Омікрона”, демонструє неефективність таких заходів з часом”, — рекомендують у ВООЗ.

В організації наголосили, що вимоги до пасажирів носити маски, надавати результати тестів на коронавірус або сертифікати про вакцинацію, а також скеровувати на карантин після прибуття в країну, повинні бути засновані на оцінці ризику і не створювати фінансовий тягар для мандрівників.

Як відомо, протягом останніх місяців багато країн знову посилили обмеження для туристів через поширення штаму “Омікрон”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter