Данілов Медведєву: повернення тимчасово окупованого Криму буде проведено без спроб, одразу

Дата: 28 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов нагадав заступнику голови Радбезу Росії Дмитру Медведєву, що Крим – українська територія й обов’язково буде деокупований.

Про це Данілов написав у Twitter

Секретар РНБО відповів на заяву представника російської влади, що “спроби посягнути на окупований РФ півострів Крим будуть розглядатися як оголошення війни Російській Федерації”.

“Хочу заспокоїти пана Медведєва: “Крим ваш” може бути тільки в хворій антисемітській, українофобській уяві окремих кремлівських діячів, і ніякої спроби не буде. Повернення тимчасово окупованої території Криму буде проведено без спроб, одразу. Без поваги, Олексій Данілов”, – написав секретар РНБО.

Як відомо, Російська Федерація вже вісім років здійснює гібридну військову агресію проти України, тимчасово окупувавши Крим та підтримуючи зброєю і силами регулярних військ своїх незаконних формувань на Сході України.

24 лютого 2022 року режим Володимира Путіна розв’язав повномасштабну війну проти України. Під час повномасштабного вторгнення в Україну режим Путіна вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності. Більшість опитаних соціологами українців зазначили, що Путін має на меті знищення українського народу як такого.

Напередодні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Україна має знищити міст через Керченську протоку, яка є головним механізмом, що дозволяє Росії зберігати посилену військову присутність у Криму та завдавати ударів по материку.

Правозахисна спільнота в Україні вважає, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. 

Водночас Росія проводить агресивну політику колонізації півострова. З 2014 по 2021 роки в Крим незаконно переселилися від 500 тисяч до мільйона громадян Російської Федерації. При цьому, десятки тисяч громадян України змушені були виїхати з Криму через політичні репресії, від яких найбільше потерпають кримські татари та українці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter