Цивільний персонал російської армії жаліється на інфляцію, а керівництво РФ це ігнорує – розвідка

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У російській армії назріває збурення цивільного персоналу, який жаліється керівництву на інфляцію та відсутність індексації заробітної плати.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. 

Фото: ГУР Міноборони

Розвідники отримали листа на ім’я голови профспілки цивільного персоналу міноборони РФ Бойко Миколи Миколайовича від комітету профспілки з Архангельська. У листі йдеться про те, що працівники вже багато разів зверталися до російського міністерства оборони та уряду, щоб там звернули увагу на інфляцію та відсутність індексації заробітної плати в розмірі 8,3%, як того вимагає законодавство РФ. 

“Відсутність індексації заробітної плати в умовах прискореної до безпрецедентних значень інфляції відкриває вкрай негативний вплив на соціально-економічний і, як наслідок, морально-психологічний вплив на цивільний персонал”, – пишуть автори звернення. 

У разі невиконання вимог та “у зв’язку з безрезультатністю численних письмових звернень” профспілки обіцяють позиватися до Верховного суду РФ. 

Отриманий лист яскраво демонструє дієвість міжнародних економічних санкцій та неспроможність російського керівництва розв’язати соціально-економічні проблеми, лише користуючись внутрішніми ресурсами, зазначають у ГУР.

“На сьогодні в російському військово-промисловому комплексі починають назрівати соціальні збурення через стрімке падіння заробітків та рівня життя. Це логічний наслідок астрономічних витрат на війну та неможливості забезпечити стабільні надходження до бюджету через міжнародні санкції та падіння економіки”, – кажуть розвідники. 

Це не вперше, коли російські військові обурюються невиплатою грошей, які їм обіцяли за вбивство українців. Раніше розвідники отримали телеграму, в якій військове керівництво РФ обурюється спробами жалітися на несплату коштів. 

Нагадаємо, що нині Росія стала лідером у світі за кількістю накладених санкцій, обігнавши Іран та Північну Корею. Від 24 лютого, за даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum.ai, щодо країни ввели вже 5314 обмежень. 

Фотографія обкладинки: Reuters
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter