Цибулю як противірусне дають ув’язненим у СІЗО “Лефортово” – адвокат

Дата: 15 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Ув’язненим у московському СІЗО як противірусний захід видають на обід цибулю. 

Про це адвокатові Миколі Полозову розповів ув’язнений у московському СІЗО “Лефортово” кримчанин Іван Яцкін, повідомляє “Крим.Реалії“.

“Іван Григорович був у медичній масці. Я запитав, чи постійно він її носить. Яцкін відповів, що видали перед судом”, – розповів Полозов.

За словами ув’язненого кримчанина, як протиепідеміологічні заходи в його камері двічі проводили прибирання протягом двох тижнів.

“З’явилася така практика: видавати в обід ув’язненим половину цибулини нібито для підтримання імунітету, однак жодних вимірювань температури в ув’язнених у СІЗО не проводять”, – сказав адвокат.

Повідомляється, що на засіданні Московського міського суду 14 квітня суддя Наталя Коновалова відхилила апеляційну скаргу захисту на продовження арешту кримчанину Яцкіну і залишила чинним рішення Лефортовського районного суду. Чоловік залишиться в СІЗО до літа.

Уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова вважає, що для ув’язнених у Росії та анексованому нею Криму українців навмисно створюють “нестерпні умови”.

У Постійному представництві президента України в АРК зазначали раніше, що досі не мають інформації про заходи захисту від коронавірусної інфекції кримчан, які перебувають у російському ув’язненні.

Правозахисні та громадські організації звернулися до світової спільноти із закликом відреагувати на загрозу поширення коронавірусу у в’язницях анексованого Росією Криму.

Через загрозу коронавірусу російська Федеральна служба виконання покарань в анексованому Криму заборонила побачення ув’язнених з рідними у слідчих ізоляторах і колоніях до особливого розпорядження. Це сталося після того, як центральний апарат ФСВП Росії запровадив аналогічні заходи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter