Цьогоріч до українських університетів вступили 3 686 абітурієнтів з тимчасово окупованих територій

Дата: 10 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

За підсумками вступної кампанії – 2023 до українських вищих навчальних закладів (ВНЗ) вступили 3 686 абітурієнтів з тимчасово окупованих територій. 

Про це у відповідь на запит виданню ZMINA повідомило Міністерство освіти та науки України з посиланням на дані Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Повідомляється, що 3 629 осіб, які вступили до ВНЗ на підконтрольній українському уряду території, проживали або були задекларовані на тимчасово окупованих територіях (окрім Кримського півострова) та на території населених пунктів, на лінії зіткнення й адміністративної межі або переселилися з неї після 1 січня 2023 року.

57 вступників походять з тимчасово окупованого Криму. 

Нагадаємо, 27 вересня в Міносвіти заявили, що вступники з ТОТ України наступного року зможуть вступати до українських вищих навчальних закладів (ВНЗ) за співбесідою.

Як відомо, раніше Коаліція громадських організацій, що опікуються питаннями захисту прав постраждалих унаслідок війни, представила для української влади дорожню карту на 2023 рік з 10 пріоритетних кроків у сфері захисту прав людини. Документ містить кроки, що мають на меті сприяти притягненню до відповідальності міжнародних злочинців за воєнні злочини, геноцид та злочин проти людяності, скоєні в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter