Цьогоріч поліція отримала на 53% більше заяв про домашнє насильство ніж у минулому році

Дата: 27 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

267 тисяч заяв про домашнє насильство надійшло до поліції з початку цього року, це на 53% більше, ніж у 2020 році.

Про це повідомив у фейсбуці міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Фото з відкритих джерел

Домашнє насильство може стосуватися кожного: жінок, чоловіків, дітей, батьків, а також людей похилого віку, мати різні форми та прояви. Якщо дитина зазнає насильства в родині, вона несе його в садок і школу; на вулицю та до однолітків. Виростає з ним і транслює вже в дорослому житті. Далі насильство набуває суспільних масштабів. Ми, правоохоронці, працюємо над вирішенням цієї проблеми комплексно. Співпрацюємо з міжнародними партнерами, громадськими організаціями та депутатським корпусом“, – зазначив Монастирський.

Очільник МВС заявив, що основним інструментом подолання домашнього насильства є якнайширше інформування про його причини й наслідки, а також про шляхи уникнення та протидії.

Нині в 67 містах України діють 86 спеціалізованих мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства. Там, де їх поки немає, залучаються інші підрозділи поліції.

МВС активно працює над пілотним проєктом “Вихователь безпеки”, який передбачає, зокрема, запобігання та фахове реагування на насильство в школах.

Міністр також повідомив, що в Києві відкрили спеціальну просвітницьку виставку з протидії домашньому насильству “Річ у тім 2.0”.  Вона нагадує, що предметом домашнього насильства може стати будь-що та будь-коли.

І це не разова акція! А складова масштабної загальнонаціональної кампанії МВС. В її рамках регіональні команди поліції разом із місцевою владою проводять цілу низку просвітницьких заходів“, – наголосив Денис Монастирський.

Нагадаємо, в Україні створили мобільний застосунок для захисту жінок і дітей від домашнього насильства WhiteRibbonUA.

Застосунок розробили за ініціативи спільноти White Ribbon.Ukraine, яка є представництвом міжнародної ініціативи чоловіків на підтримку жінок проти гендерно зумовленого насильства та дискримінації. 

Основною функцією застосунку, як розповіли творці, є прямий зв’язок з поліцією: у спеціальному розділі додатка жертва домашнього насильства зможе визначити власну локацію та місце розташування найближчого до себе центру підтримки, відділку правоохоронців або екстреної служби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter