Цьогоріч до поліції надійшло майже 300 тисяч заяв про домашнє насильство

Дата: 11 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У 2021 році до органів Національної поліції надійшло майже 300 тисяч звернень за фактами вчинення домашнього насильства, з них близько 8 тисяч – від дітей.

Про це повідомляє Укрінформ.

Фото з відритих джерел

У цьому році до органів Національної поліції надійшло майже 300 тисяч звернень про факти вчинення таких правопорушень (домашнього насильства — ред.). З них майже 8 тисяч надійшли безпосередньо від дітей. Уточню, що за третій квартал цього року від дітей ми отримали стільки ж звернень, як за перший і другий, разом узяті”, – заявив керівник Управління ювенальної превенції Нацполіції Василь Богдан під час дискусії “Протидія та запобігання домашньому насильству щодо дітей”.

Правоохоронець додав, що у поліції добре розуміють, що ці цифри не демонструють реальний стан речей у країні.

На жаль, нерідко, адресуючи інформацію про допомогу постраждалим особам, не охопленими увагою залишаються діти, як одна з найбільш уразливих категорій постраждалих від домашнього насильства. І, на мій погляд, тут проблема і в недостатній кількості як досить кваліфікованих спеціалістів, так і спеціалізованих служб для підтримки дітей, постраждалих від насильства. Особливо це стосується сільської місцевості”, – підкреслив Богдан.

Питання вилучення дитини з помешкання уночі або в неробочий час служб у справах дітей також залишається проблемним.

Взагалі механізм вилучення непростий: оцінку рівня безпеки дитини проводить представник Служби у справах дітей, який є державним службовцем із визначеним графіком роботи… і це є розповсюдженою проблемою”, – зазначив правоохоронець.

Також керівник Управління ювенальної превенції висловив переконання, що місцева влада повинна підтримувати та заохочувати громадські організації та приватні структури, які хочуть  і вміють працювати з постраждалими дітьми.

Нагадаємо, що у 2021 році до поліції надійшло на 53% більше заяв про домашнє насильство надійшло, ніж у 2020 році.

Нині в 67 містах України діють 86 спеціалізованих мобільних груп реагування на випадки домашнього насильства. Там, де їх поки немає, залучаються інші підрозділи поліції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter