Цього року українська збірна на Іграх Нескорених буде найбільшою за час існування змагань

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Поточного, 2023 року на Іграх Нескорених у німецькому Дюссельдорфі Україну представлятимуть 25 спортсменів та спортсменок з-поміж військовослужбовців та ветеранів. 

Про це в Медіацентрі Україна розповіла національна координаторка Ігор Нескорених в Україні Ілона Волошина

Тренування учасників Ігор Нескорених у 2021 році. Фото: Міноборони

Перші Ігри Нескорених відбулись у 2014-му в Лондоні, а започаткував їх британський принц Гарі, який сам має військове звання корнет та був в Афганістані. Ветеранський спорт є одним із засобів психосоціальної адаптації ветеранів війни.

Українські військові та ветерани дебютували на Іграх 2017-го.  

До цьогорічної збірної України ввійшли Веніамін Бондарчук, Віталій Бородавка, Олександр Будько, Назар Вознюк, Володимир Гера, Ігор Дерман, Максим Дмитраш, Олег Должок, Микола Заріцький, Максим Зубов, Костянтин Кобиляну, Олександр Кравченко, Семен Лагун, Павло Лучків, Вадим Мазніченко, Олександр Маковей, Іван Молдун, Дмитро Полов’ян, Олександр Пономарьов, Ірина Тернікова, Володимир Товкис, Вадим Фасоля, Юлія Шевчук, Богдан Яроцький.

Також до них доєднається Юлія Паєвська (Тайра), яка не змогла брати участь у змаганнях торік через те, що була в російському полоні. За неї у 2022-му виступала її донька Анна-Софія Пузанова.

Українська збірна 2023 року на Іграх Нескорених буде найбільшою за час існування змагань. 

Нагадаємо, що британський ветеран Харі Будда Магара, який в Афганістані втратив обидві ноги, нещодавно піднявся на Еверест. Своє сходження він присвятив, зокрема, “людям з інвалідністю… жертвам війни та вцілілим, а також тим, хто потребує свободи та миру”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter