Цього року трапилося вже 2,7 тисячі пожеж, більшість із яких через неправильне користування генераторами та свічками

Дата: 24 Січня 2023
A+ A- Підписатися

З початку 2023 року в Україні зафіксували вже 2710 пожеж, значна частина з яких – це побутові пожежі, спричинені неправильним використанням альтернативних засобів обігріву та освітлення. 

Про це повідомили в уряді. 

Ілюстраційне зображення

Збільшення кількості пожеж у ДСНС фіксують відтоді, як росіяни постійно обстрілюють енергетичну інфраструктуру України, лишаючи мільйони цивільних без світла, тепла та води. 

Всього за місяць кількість пожеж через неправильне встановлення теплогенерувальних агрегатів та установок зросла на понад 18%, а неправильне використання електроустановок збільшило їх на 4,3%. 

За словами директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС Олександра Чекригіна, рятувальникам доводиться щодня ліквідовувати наслідки таких займань, серед найпоширеніших причин яких – вибухи туристичних газових пальників у квартирах і отруєння чадним газом. Щодо останнього, то, за даними МОЗ, з листопада до грудня 2022-го зафіксували 868 подібних випадків, з яких 215 стосуються дітей.  

Для підвищення обізнаності серед населення ДСНС спільно із ЮНІСЕФ розпочали спеціальну кампанію про безпеку вдома в умовах війни. 

“Прості правила безпеки важливі для збереження життів та здоров’я дітей і їхніх родин”, – нагадує голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат ШахінНагадаємо, що на тлі масованих обстрілів російські посадовці та пропагандисти зловтішаються тим, що українці лишаються без світла, води та тепла. Торік ведуча державного телеканалу “Россия” Євгена Петрухіна з посмішкою розповідала глядачам про отруєння чадним газом мешканки Київщини, яка намагалась обігрітися генератором. 

Фотографія обкладинки: ДСНС

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter