Цього літа у Гаазі запрацює Міжнародний центр з розслідування злочинів агресії РФ

Дата: 05 Березня 2023
A+ A- Підписатися
Улітку поточного року в Гаазі запрацює Міжнародний центр з розслідування злочинів агресії Росії. Відповідну угоду підписали генеральні прокурори країн, які входять до Спільної слідчої групи (JIT).
 
Про це повідомили в “Укрінформі”.
 
Андрій Костін на конференції United for Justice

Документ завізували після координаційного засідання прокурорів JIT, яке відбулося під час проведення міжнародної конференції United for Justice у Львові.

“Сьогодні ми підписали додаткову угоду до угоди про Спільну слідчу групу, яка передбачає створення у Гаазі на базі Євроюсту Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії Росії проти України”, – сказав генпрокурор України Андрій Костін.

За його словами, передбачається, що у цьому центрі працюватимуть прокурори, які збиратимуть докази злочину агресії.

Також Офіс генпрокурора поділиться з прокурорами центру у Гаазі зібраними доказами вчинення злочинів агресії, які уже накопичилися у відомстві.

Попередньо планується, що центр запрацює у липні поточного року.

Генпрокурор додав, що робота цього Міжнародного центру буде першим кроком на шляху до створення Спеціального трибуналу по засудження злочину агресії російської політичної і військової верхівки відносно України.

Нагадаємо, на початку лютого 2023 року, під час візиту до України голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про досягнення домовленості щодо створення Міжнародного центру з розслідування злочинів агресії у Гаазі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter