“Ці злочини не мають залишитися безкарними”: Генсек Ради Європи відреагувала на обстріл Покровська

Дата: 08 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила російський ракетний обстріл Покровська, внаслідок якого загинули щонайменше семеро людей, а ще 88 – дістали поранення.

Відповідну заяву Пейчинович-Бурич опублікувала на своїй сторінці у твіттері.

Фото: МВС України

“Я найрішучішим чином засуджую російську атаку на готель та квартири в Покровську. Ці злочини не мають залишитися безкарними”, – написала вона.

Так, 7 серпня ввечері росіяни поцілили “Іскандерами” по пʼятиповерховому житловому будинку в місті Покровськ Донецької області. Били двічі – о 19:15 та 19:52. Наразі відомо про 88 поранених та сімох загиблих. Серед поранених – поліцейські, рятувальники і цивільні, зокрема й діти. За попередньою інформацією ДСНС України, під завалами людей немає. 

Фото: МВС України

З місця події вивезли 63 тонни будівельного сміття, залучивши від ДСНС 46 осіб та 12 одиниць техніки, зокрема зведений загін рятувальників.

Фото: МВС України

Раніше ZMINA писала, що серед поранених поліцейських – герой фільму “20 днів у Маріуполі”. Режисер фільму Мстислав Чернов повідомив, що Володимир потрапив під повторний ракетний удар, коли допомагав людям після першого.

За його словами, поліцейський урятував йому життя в Маріуполі. Володимир був одним з тих, хто допомагав знімальній групі Associated Press висвітлювати війну в блокадному Маріуполі в березні 2022 року, а також допоміг журналістам виїхати з міста. У правоохоронця осколкові поранення, нині він у лікарні. Володимира прооперували. 

Нагадаємо, що 7 серпня приблизно о 19:00 російські військові також завдали удару чотирма керованими авіабомбами по селу Кругляківка Купʼянського району, що на Харківщині. Внаслідок обстрілу загинули троє цивільних, поранення дістали ще девʼятеро людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter