Церкви України просять НАТО запровадити безполітну зону

Дата: 15 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій звернулася до НАТО, ЄС та ОБСЄ з проханням запровадити над Україною безполітну зону. 

Відповідне звернення опубліковано на сторінці Ради церков.

Автори листа наголошують, що безполітна зона допоможе врятувати життя мільйонів українців як від ракетних обстрілів, так і від бомбардувань окупаційних збройних сил РФ.

“Російські війська пошкодили або знищили понад 200 шкіл, 30 лікарень та 1500 житлових будинків, зокрема багатоквартирних, і ці цифри продовжують збільшуватися”, – йдеться в повідомленні.

Церкви закликали надати Україні новітню зброю, як-от системи протиповітряної оборони та літаки-винищувачі для захисту від російських атак на мирне населення країни.

Крім того, релігійні діячі звернулись і до влади РФ, міжнародних організацій та церков Росії з вимогою організувати гуманітарні коридори для жителів міст України, які опинились у блокаді та постраждали від бойових дій, зокрема, на Київщині, в Маріуполі та Волновасі.

Навіть у часи найбільших потрясінь, війн та суперечок не можна забувати про людяність та милосердя. Кожен з нас повинен зробити все можливе для збереження людського життя та встановлення миру шляхом переговорів.

Релігійні діячі висловили готовність допомогти з евакуацією мирного населення з блокованих міст України.

Також у документі висловлено пропозицію розпочати обміни полоненими між Росією та Україною.

Нагадаємо, через збройну агресію російських військових станом на ранок 15 березня загинули 97 дітей і понад 100 поранених. Щодня під обстрілами гинуть щонайменше п’ять дітей.

Україна з першого дня війни закликає НАТО закрити небо над країною, щоб припинити вбивства російськими військами мирних людей. Утім, альянс відмовляється.

Раніше депутати всіх сільських, селищних, міських і обласної рад Київщини звернулися до очільників держав та урядів, парламентів та народів держав-членів альянсу з відповідним проханням. Про цей крок просили президент України Володимир Зеленський, його дружина, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Верховна Рада. Також про закриття неба НАТО просить і понад мільйон підписантів петиції на сайті Open Petition.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter