Церква Англії дозволила проводити пробні служби із благословення одностатевих пар

Дата: 17 Листопада 2023
A+ A- Підписатися
В Англіканській церкві до середини грудня 2023 року на пробній основі почнуть проводити спеціальні служби із благословення для одностатевих пар.
 
Про це йдеться на сайті Церкви Англії.
 

Генеральний Синод – орган ухвалення рішень Англіканської церкви – проголосував поправку, внесену єпископом Оксфордським Стівеном Крофтом, щоб запровадити для одностатевих пар окремі служби, засновані на текстах, відомих як “Молитви любові та віри”.

Як розповіли в Англіканській церкві, це збірка молитов та читань для одностатевих пар, які “люблять одне одного і бажають подякувати та відзначити цю любов у вірі перед Богом”.

У жовтні Палата єпископів погодилася рекомендувати “Молитви любові та віри” для використання в наявних церковних службах. У Синоді зазначили, що це, ймовірно, відбудеться вже до середини грудня цього року.

На зустрічі минулого місяця Палата єпископів також погодилася, що окремі богослужіння, засновані на “Молитвах любові та віри”, можуть отримати офіційний дозвіл згідно з канонічним правом Церкви Англії впродовж наступних двох років.

Однак Генеральний Синод 15 листопада вніс поправку, яка дозволяє почати такі богослужіння раніше, але на пробній основі. Зазначається, що це дозволить звершувати перші окремі служби для одностатевих пар до постійного дозволу.

Архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі та архієпископ Йоркський Стівен Коттрелл зазначили, що “чітко й голосно почули під час широких дводенних дебатів про глибину почуттів Церкви щодо цих надзвичайно важливих питань”.

Нагадаємо, у лютому 2023 року Генеральний Синод дозволив одностатевим парам приходити до храму після укладання цивільного шлюбу чи партнерства, щоб “отримати Боже благословення”. Для цього єпископи мали затвердити офіційний текст “Молитов любові та віри”. В той самий час церковні вінчання для одностатевих пар і далі лишилися під забороною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter