Центр інформбезпеки проведе брифінг щодо фейків про вбитих дітей на Донбасі

Дата: 09 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки проведе 12 квітня о 12.00 в “Укрінформі” брифінг “Загибель дітей на окупованих територіях: як Росія ескалює ситуацію в інформаційному полі”.

Про це повідомила керівниця центру Любов Цибульська під час презентації офіційної сторінки центру в фейсбуку, створеної 9 квітня.

Джерело: uacrisis.org

Участь у заході візьмуть директорка ГО “Детектор медіа” Галина Петренко та представник інтернет-проєкту StopFake.

Також Цибульська розповіла про мету створення сторінки центру в соцмережі. За її словами, експерти та експертки будуть тут розказувати про агресію Росії, пояснювати гібридні операції впливу, ділитися успішними прикладами просування українських наративів тощо.

Керівниця центру закликала користувачів соцмережі підписуватися та тегати сторінку, а також розповідати свої історії боротьби з дезінформацією.

Раніше ZMINA писала про те, що Україна просить Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ перевірити російський фейк про нібито вбиту українськими військовими дитину в селищі Олександрівське на Донеччині.

За версією пропагандистів, військові Збройних сил України нібито скинули вибуховий пристрій за допомогою безпілотника на селище Олександрівське, яке знаходиться за 15 кілометрів від лінії розмежування, біля окупованого Єнакієвого. Внаслідок цього нібито й загинула 5-річна дитина. Проте цей факт не має підтверджень. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter