“Це зло, яке не має меж”: Зеленський про обстріл росіянами вокзалу у Краматорську

Дата: 08 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Не маючи сил та сміливості протистояти українській армії на полі бою, росіяни цинічно вбивають цивільних. 

Про це, коментуючи обстріл вокзалу у Краматорську, заявив президент Володимир Зеленський

Фото: телеграм-канал Володимира Зеленського

Росіяни вдарили по залізничній станції, де в той момент перебували щонайменше 4 тисячі людей, “Точкою-У”, зазначив президент. Наразі відомо про близько 39 загиблих, зокрема чотирьох дітей, а також про сотню поранених. Однак ці дані не є остаточними.

“Російські нелюди не полишають своїх методів… Це зло, яке не має меж. І якщо воно не буде покаране, то ніколи не зупиниться”, – говорить Зеленський. 

На відео, що розповсюджують у мережі, видно, що на снаряді, яким гатили росіяни, написано білою фарбою “За дітей”

Фото: фейсбук-сторінка Павла Кириленка

Одразу після атаки у соцмережах російські загарбники переконували, що обстріляли українських військових, однак невдовзі почали видаляти ці повідомлення. Увагу на це звернув, зокрема, блогер Денис Казанський: “Так само було і зі збитим Боїнгом у 2014-му році. Спочатку вихвалялися, що збили український літак. Потім поспіхом терли свої ж сюжети”.

Фото: телеграм-канал Володимира Зеленського

Про те, що обстріл вокзалу був спланованим, нині говорять чимало українських посадовців. Так, радник президента Олексій Арестович наголосив, що, використовуючи для удару дорогі ракети, окупанти мали б провести розвідку цілі як мінімум безпілотними літальними апаратами: “Вони чудово бачили, що били по цивільних, ранній ранок, що на вокзалі в цей час були тисячі людей, які намагалися евакуюватися, сім’ї, діти, люди похилого віку”.

Черговим жахливим воєнним злочином назвала обстріл вокзалу у Краматорську й заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

“Атакували свідомо, знаючи, що це ніякий не військовий об’єкт… Світ має побачити й нарешті зрозуміти до чого призводить кожна година вагань, кожен день нерішучості й затримки із застосуванням пекельних санкцій проти Росії, як держави–воєнного злочинця. Ми не можемо чекати тижнями та місяцями на постачання необхідного озброєння, щоб захистити найцінніше – життя українських громадян. Допомога Україні потрібна не на завтра, а на вчора!” – сказала вона. 

Нині міський голова Краматорська Олександр Гончаренко каже, що багато постраждалих від удару росіян знаходяться у важкому стані, а лікарні не справляться з кількістю поранених.

“Багато постраждалих у важкому стані, без рук, ніг. Їх оперують 30–40 хірургів одночасно”,заявив він в ефірі телемарафону.

У Офісі генпрокурора вже повідомили, що почали досудове розслідування через обстріл за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

Напередодні обстрілу вокзалу у Краматорську російські військові нанесли авіаудар по шляхопроводу біля станції Барвінкове на Донеччині. Внаслідок цього у регіоні тимчасово заблокованими лишались три евакуаційні поїзди.

6 квітня мешканців Донецької та Луганської областей закликали евакуюватися, оскільки на цих напрямках прогнозують загострення бойових дій

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter