Cтерненко заявив, що прокурор закрив доступ до справи про напад на нього

Дата: 22 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Громадський активіст Сергій Стерненко заявив про отримання листа з відмовою в подальшому ознайомленні з матеріалами провадження про напад на нього 24 травня 2018 року в Одесі.  

Про це активіст написав на своїй фейсбук-сторінці, зауваживши, що подав клопотання про відвід прокурора Миколи Бозовуляка, який є старшим у групі прокурорів, що здійснюють процесуальне керівництво в цьому провадженні.

Також у повідомленнях про підозру моїм нападникам прокурор та слідчий спеціально не вказали частину моїх поранень та поранень нападника Кузнецова. На клопотання про зміну підозр також я отримав відмову без жодних пояснень“, –  зазначив Сергій Стерненко.

У понеділок після виходу з СБУ я обіцяв провести прес-конференцію у найближчі дні після того, як ознайомлюсь з частиною…

Опубліковано Сергієм Стерненком Пʼятниця, 22 травня 2020 р.

На думку Стерненка, це свідчить про намір урешті оголосити йому про підозру в убивстві одного з нападників, побоювання щодо чого активіст висловлював перед викликом в СБУ 18 травня, коли йому як потерпілому та його адвокатам відкрили доступ до матеріалів цієї справи. Тоді на підтримку активіста під стінами управління СБУ в Києві та Київській області зібралося понад сотню людей.

Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України наразі ситуацію не коментували.

У травні стало відомо про оголошення підозри Олександру Ісайкулу та Івану Кузнецову в справі про напад на Сергія Стерненка в Одесі 25 травня 2018 року. Дії підозрюваних кваліфіковано як хуліганство, вчинене із застосуванням зброї чи іншого предмета, пристосованого для заподіяння тілесних ушкоджень. Тоді відбулася сутичка, внаслідок якої Іван Кузнецов помер.

Це був третій напад на Стерненка за 2018 рік: у лютому активіста побили й завдали йому різаних ран, у травні влучили гумовою кулею в шию.

На початку квітня 2020 року генеральний прокурор України Ірина Венедіктова зазначила в інтерв’ю “Українській правді”, що Сергієві Стерненку обов’язково вручать підозру – або за 115-ю статтею (“Умисне вбивство”), або за 118-ю статтею (“Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони”) ККУ.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter