Цьогоріч у школах на лінії зіткнення збільшилась кількість учнів – ОБСЄ

Дата: 21 Вересня 2017
A+ A- Підписатися

Набір учнів у школах на лінії зіткнення збільшився порівняно з 2016 роком.

Про це йдеться в звіті спостережної місії ОБСЄ станом на 20 вересня.

“Із  початком  нового  навчального  року СММ  продовжила  спостерігати  за ситуацією у школах. За період із 4 до 17 вересня команда місії відвідала 60 шкіл з обох боків лінії зіткнення”, – йдеться в повідомленні.

Спостерігачі помітили, що в деяких  школах  збільшився  набір  учнів,  якщо  порівнювати  з  попереднім роком.

СММ також зауважила, що в низці шкіл, розташованих неподалік лінії зіткнення, виникла потреба у співробітниках, зокрема там бракує вчителів.

СММ ОБСЄ також за період з 4 по 17 вересня зафіксувала значне зниження рівня насильства на Донбасі.

“За тиждень із 4 до 10 вересня 2017 року СММ зафіксувала зниження рівня насильства на 30%, а впродовж наступного тижня рівень насильства знизився ще на 10%”, – йдеться в звіті.

Спостерігачі зазначають, що задля покращення гуманітарної ситуації “сприяли встановленню локального режиму припинення вогню за координації з боку Спільного  центру  з  контролю  та  координації  та  здійснювали  моніторинг дотримання цього режиму, що уможливило проведення ремонтних робіт і технічного обслуговування”.

В ОБСЄ вказують, що з 4 до 17 вересня завдяки цим “вікнам тиші” була  створена  можливість  для  проведення  ремонтних  робіт  на теплоелектростанції  у  Щасті, Петрівській  водонасосній  станції  в  Артема,  водозабірних станціях поблизу Станиці Луганської і водогонах біля Нижнього, Золотого і Попасної у Луганській області.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter