Чубаров: Більшість кримських татар бойкотуватиме вибори президента Росії

Дата: 12 Березня 2018
A+ A- Підписатися

Напередодні виборів президента Росії, які 18 березня пройдуть у тому числі на території Кримського півострову, окупаційна влада чинить тиск на всі сегменти громадського та соціального життя кримських татар.

Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Викликають в ФСБ імамів, деяких з них, тих, хто демонстрував відмінність своєї позиції від позиції духовного управління мусульман Росії. Попереджають, що вони можуть бути відлучені від своїх громад, і їм взагалі заборонять займатися релігійним просвітництвом”, − пояснив він.

За словами Чубарова, нинішня влада Криму хоче продемонструвати світові, що півострів підтримує Росію, а кримські татари кардинально змінили свою позицію щодо окупації.

“Вони створили десятки мобільних груп і всі, починаючи від найвищого колаборанта у Криму Аксьонова і завершуючи місцевими “діячами”, всі задіяні в цих групах. Вдень та вночі вони виїжджають на місця та збирають, зганяють людей. Увесь арсенал таких підходів, починаючи від обіцянок по всіх питаннях, які піднімають люди, і завершуючи такими малоприхованими погрозами”, − додав він.

Чубаров також підкреслив, що переважна кількість кримських татар будуть бойкотувати вибори.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що працівникам держустанов у Криму погрожують за ігнорування виборів президента Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter