Чубаров анонсував формування “списку Чийгоза”

Дата: 09 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив про початок формування “списку Чийгоза”.

До нього планують включити осіб, відповідальних за політичні переслідування кримських татар і українців, написав він у facebook.

“Починаємо складати “список Чийгоза” – перелік осіб, відповідальних за політичне переслідування кримських татар і українців, за тримання їх під вартою і інші репресії. Можна писати просто тут, а також в особисті повідомлення. Обов’язкове вказування прізвища, імені та по батькові особи, що пропонується до цього списку, її посади та короткого обґрунтування”, – написав він. 

Як відомо, фігуранту “справи 26 лютого” Ахтему Чийгозу загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі. Алі Асанову, Мустафі Дегерменджі, а також ще низці фігурантів справи, які не перебувають під арештом, – Ескендеру Кантемірову, Ескендеру Емірвалієву, Арсену Юнусову – загрожує покарання до 8 років позбавлення волі. Раніше фігуранти справи Талят Юнусов і Ескендер Небієв, що визнали себе винними, отримали по 2,5 роки умовно.

Їх обвинувачують в участі в масових заходах під будівлею кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Тоді відбулись протистояння прихильників та противників російської влади, через тисняву двоє протестувальників загинули.

15 лютого “прокурор Криму” Наталія Поклонська подала позов про заборону Меджлісу кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter