Чубаров просить владу розповісти про свою реакцію на черговий вирок російського суду щодо кримських татар

Дата: 13 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав керівництво України відреагувати на новий вирок Південного окружного військового суду в російському Ростові-на-Дону фігурантам “білогірської групи “Хізб ут-Тахрір”.

Відповідне звернення він оприлюднив на своїй фейсбук-сторінці

Лідер кримських татар хоче почути від влади, які конкретні дії вона вживає для запобігання переслідуванням кримськотатарського народу з боку російської влади.

“Закликаємо президента, Верховну Раду й уряд, лідерів політичних партій і громадських організацій України виступити з оприлюдненням конкретних дій, які вони пропонують у зв’язку з черговим посиленням репресій і переслідувань кримськотатарського народу з боку російських окупантів”, – написав він. 

Він також висловив підтримку від імені Меджлісу дружинам, дітям і батькам ув’язнених у Росії та в Криму кримських татар.

Як відомо, російський суд 12 січня призначив покарання у вигляді позбавлення волі в колонії суворого режиму фігурантам “білогірської справи “Хізб ут-Тахрір”. Так, Енверу Омерову Південний окружний військовий суд засудив до 18 років, Айдера Джеппарова – до 17 років, Різу Омерова – до 13 років ув’язнення. Засуджені свою провину не визнають.

Посольство США в Україні та європейські посли Тобіас Тіберг та Матті Маасікас засудили вирок суду і закликали звільнити з ув’язнення кримських татар.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter