Чотирьом пропагандистам з Черкащини загрожує до восьми років в’язниці за підтримку збройної агресії РФ

Дата: 28 Червня 2022
A+ A- Підписатися
Співробітники Служби безпеки України викрили чотирьох проросійських пропагандистів на Черкащині. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Про це повідомила пресслужба Управління СБУ в Черкаській області.
 

За даними досудового слідства, троє чоловіків відкрито пропагували прокремлівські погляди та підтримували збройну агресію РФ. Вони героїзували російських загарбників та захоплювалися так званими “досягненнями” росармії. Натомість українських захисників називали “бандерва”, “укропи”, “предані нацики” та “фашисти”. Також відкрито підтримували окупацію міст України та агресію РФ вважали виключно визвольною “військовою спецоперацією“, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що чоловіки зібрали три радіостанції військового зразка. Ймовірно, вони планували перехоплювати хвилі ЗСУ і збирати дані про дислокацію українських військових частин.

Джерело: Управління СБ України в Черкаській області

Крім того, викрили ще жительку Черкас, яка в соцмережі “Однокласники” неодноразово підтримувала злочинні дії окупантів та “захоплювалася наказами Путіна”.

Жінка зазначала, що факти звірств та знищення мирного населення військовими РФ – це перебільшення та спотворення подій повномасштабного вторгнення Росії в Україну”, – повідомляють в СБУ.

Як зазначили в Черкаській обласній прокуратурі, правоохоронці повідомили чотирьом пропагандистам про підозру у виправдуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2  Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Правоохоронці наразі готують клопотання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів.

Нагадаємо, на початку червня співробітники Служби безпеки України затримали мешканця Києва, який створив понад 20 проросійських онлайн-медіа, через які поширювали пропаганду та виправдовували військове вторгнення РФ в Україну.

Чоловіка затримали та повідомили йому про підозру у виготовленні та поширенні матеріалів, у яких виправдовується, визнається правомірною та заперечується збройна агресія Росії проти України (ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). 

За цією статтею передбачене ув’язнення до п’яти років з можливою конфіскацією майна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter