Чотирьох мешканців Донеччини засудили до 15 років за ґратами за державну зраду

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Івано-Франківський міський суд визнав винними чотирьох громадян України в державній зраді та виправданні збройної агресії Росії. Кожного з чоловіків засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Джерело: Офіс генпрокурора

Прокурори в суді довели, що засуджені – троє стрілків і кулеметник 115 полку 3 батальйону 2 роти 2 взводу армії так званої “ДНР”, будучи громадянами України, перейшли на бік ворога в умовах воєнного стану. Вони брали участь у підготовці до проведення бойових дій загарбників проти України. Також засуджені визнавали правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, і тимчасову окупацію частини території нашої держави”, йдеться в повідомленні.

Джерело: Офіс генпрокурора

Відомо, що в березні 2022 року всі четверо чоловіків  прибули на територію Харківської області для подальшої окупації території України збройними силами Росії.

Там з бойовою зброєю та документами громадян так званої “ДНР” їх затримали військовослужбовці Збройних сил України.

Нагадаємо, правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо 42-річного жителя села Перемога Броварського району на Київщині, який під час захоплення населеного пункту розповів російським окупантам, хто з його односельців входить до місцевої тероборони.

Фото обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter