Чорновол у ДБР відмовилася свідчити

Дата: 14 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Активістка Євромайдану та колишня народна депутатка Тетяна Чорновол скористалася правом не давати свідчень у справі проти себе. 

Про це вона повідомила на власній сторінці у фейсбуку.

Зараз на допиті в ДБР. Скористалася своїм правом не давати свідчення, щоб вони не були використані проти активістів і лідерів Майдану у випадку відміни закону про амністію.

Опубліковано Тетяною Чорновол Вівторок, 14 квітня 2020 р.

Свідчити Чорновол відмовилася, щоб її слова правоохоронці не могли використати проти інших активістів і лідерів Євромайдану, якщо парламент скасує амністію для майданівців. Перед проведенням допиту в ДБР вона поспілкувалася з журналістами та розповіла власну версію подій 18 лютого 2014 року. За її словами, працівник офісу Партії регіонів помер не через підпал, а вже після того, як будівлю зайняли сили “Беркуту” і тітушок. 

Чорновол також уточнила, що підозру їй висунули тільки за статтею про умисне вбивство і що “юридично їй нічого не загрожує”, тому що вона “жодним чином не причетна до смерті цієї людини”. Це кримінальне провадження екснардепка вважає “справою проти всіх українців” і “частиною плану капітуляції України”.

Нагадаємо, що 10 квітня слідчі Державного бюро розслідувань вручили підозру в умисному вбивстві колишній депутатці від партії “Європейська солідарність” та активістці Євромайдану Тетяні Чорновол. 18 лютого, за версією правоохоронців, вона керувала діями групи осіб та безпосередньо брала участь у підпалі офісу Партії регіонів. Тоді в будівлі перебував 66-річний працівник, який загинув унаслідок пожежі.

У разі доведення провини Чорновол загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter