Чоловіки з РФ пропонують українським біженкам житло та матеріальну допомогу в обмін на секс

Дата: 05 Червня 2022
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну в соціальній мережі “ВКонтакті” почали з’являтися публікації, у яких російські чоловіки пропонують житло чи допомогу біженкам з України в обмін на секс, а також роботу домогосподарки або няні.

Про це повідомляє російське правозахисне видання “Верстка”.

 
Скриншот із соціальної мережі “ВКонтакті”. Фото: “Верстка”

У матеріалі йдеться про те, що деякі оголошення спрямовані виключно на знайомство з українками, які були змушені виїхати через війну, і не містять інформації про допомогу.

Видання наводить приклади публікацій, не розкриваючи імен авторів: “Візьму до себе дівчину на постійне проживання, живу сам“, “Візьму біженку, повністю забезпечу”, “Здам половину дивана для біженки”, “Познайомлюся з біженкою з України для створення сім’ї”.

Скриншот із соціальної мережі “ВКонтакті”. Фото: “Верстка”

В інших оголошеннях чоловіки надають більше інформації про свій сімейний статус, місце роботи та умови проживання. Частина користувачів також вказує критерії, яким повинні відповідати українські біженки. Наприклад, жінка має бути “молодою, здоровою, красивою та роботящою”. Хтось пише, що готовий узяти заміж удову з дитиною; для інших, навпаки, важливо, щоб жінка не мала дітей або перебувала на території РФ без них.

Скриншот із соціальної мережі “ВКонтакті”. Фото: “Верстка”

Журналісти видання зв’язалися з авторами деяких оголошень із питанням, чому чоловіки хочуть стосунків із біженками з України.

29-річний Дмитро із Москви розповів, що “дівчата у Росії не поважають хлопців і їм потрібні лише гроші”, саме тому він почав шукати наречену серед українок.

“Мені здається, що жінки з України, які пережили це пекло, будуть гарними дружинами та хазяйками”, – пояснив виданню інший користувач мережі, 58-річний Олег.

Ігор із Санкт-Петербурга сказав журналістам, що він згоден допомогти лише тим українкам, які поділятимуть його позицію щодо “спецоперації” в Україні.

“Їм змалку втюхували, що Росія погана. А перевиховати я вже не зможу. Там уже ненависть і ворожнеча в неї в голові. Якщо вона приїжджає, має розуміти, що я за Росію і військовозобов’язаний”, – прокоментував чоловік.

Розлучений 49-річний Артем підкреслив, що хоче прийняти у приватному будинку біженку, яка буде працювати по господарству та займатися з ним сексом, адже це – “справедлива плата” за проживання у столиці.

Відповідні оголошення з’являються як у регіональних групах, так і у великих пабліках. Журналісти уточнюють, що в численній групі “Біженці з України”, яка налічує понад тисячу підписників, такі пости стали з’являтися ще з 19 лютого. Є й пабліки, присвячені виключно знайомствам із вимушеними переселенками з України.

Нагадаємо, станом на 17 травня було відомо, що від початку повномасштабного військового вторгнення РФ понад 1,3 мільйона українців, з них 223 тисячі дітей, окупанти примусово вивезли до Росії.

Фото обкладинки: AP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter