Чоловіку білоруської опозиціонерки Тихановської продовжили арешт

Дата: 30 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Білорусі опозиціонеру та політв’язневі Сергію Тихановському продовжили термін перебування за ґратами на два місяці.

Про це повідомили в телеграм-каналі “Країна для життя”.

Автора ютуб-каналу “Країна для життя” та незареєстрованого кандидата на пост президента Білорусі Сергія Тихановського затримали наприкінці травня. Тоді він перебував на мітингу, де до нього підійшла невідома жінка. Опозиціонер відмовився спілкуватися з незнайомкою, а тому вона пожалілася на це міліціонерам, які й затримали блогера. Люди, які підтримували Тихановського, намагалися відбити його в силовиків, тож на місці інциденту зав’язалася бійка. 

Офіційно Тихановського звинувачують за фактом заподіяння тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості співробітникам органів внутрішніх справ. Відомо, що подовження строку тримання під вартою не розглядав суд, а тому, хто ухвалив це рішення, не відомо. 

“Після закінчення ще двох місяців, тобто рівно шести місяців з моменту затримання, Сергія мають або випустити, або висунути звинувачення”, – йдеться в повідомленні на каналі. 

Нагадаємо, що після ув’язнення Тихановського його дружина Світлана подала свою кандидатуру на пост президента Білорусі та, за даними неофіційних спостерігачів, виграла перегони. Одразу після завершення голосування тисячі білорусів вийшли на вулиці своїх міст із вимогою чесного підрахунку голосів на виборах, які, за даними білоруської ЦВК, вчергове виграв Олександр Лукашенко. 

Протести в країні тривають і досі. За даними ООН, наразі щонайменше шестеро учасників протестних акцій зникли безвісти. Ще тисячі білорусів у перші дні протестів опинилися в ізоляторах, де з них знущалися силовики. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter