Чоловікові, який передав військовим РФ інформацію про підземні тунелі “Азовсталі”, оголосили підозру

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Електромонтеру з ремонту та обслуговування електроустаткування “Азовсталі”, який передав окупантам інформацію про підземні тунелі на “Азовсталі”, повідомили про підозру в державній зраді.
 
Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.
 

За даними слідства, підозрюваний передав військам РФ інформацію про розташування підземних тунелів, сховищ та комунікацій на території металургійного комбінату “Азовсталь” у Маріуполі. З початку військової агресії РФ тунелі використовували українські бійці, які тримають оборону міста та ведуть бойові дії із загарбниками, а також цивільні, які там ховалися.

Отриману інформацію окупанти зафіксували на відео та поширили в інтернеті, щоб провести пропагандистську діяльність та демотивувати бійців Маріуполя.

Оскільки чоловік продовжує перебувати на тимчасово окупованій військами РФ території, про підозру йому повідомили заочно.

Маріупольцю закидають державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Йому загрожує позбавлення волі на 15 років або довічно з конфіскацію майна.

Нагадаємо, слідчі ДБР закінчили розслідування щодо позбавленого мандата екснардепа Іллі Киви за антиукраїнські дії. Обвинувальний акт правоохоронці вже скерували до суду.

Киву обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, зазіханні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширенні комуністичної символіки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter