Чоловіка з Краматорська засудили до 10 років за здавання позицій ЗСУ напряму Гіркіну

Дата: 29 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 10 років чоловіку з Краматорська, якого визнали винним у несанкціонованому поширенні інформації про ЗСУ. 

Про це повідомили у СБУ. 

Слідчі кажуть, що після початку повномасштабного вторгнення засуджений у забороненій російській соцмережі “Однокласники” списався з Ігорем Гіркіним, за здавання якого українські розвідники гарантують виплату у 100 тисяч доларів.

Упродовж місяця засуджений надіслав на його електронну адресу 14 листів з координатами розташування блокпостів та місць дислокації військовослужбовців ЗСУ на території Краматорська та Слов’янська. Затримали чоловіка у квітні. 

 

У суді чоловік свою провину не визнав.

Нагадаємо, що позбавлення волі від п’яти до восьми років загрожує адвокату з Чернівецької області, якого підозрюють у виправдовуванні російської агресії проти України. Слідчі кажуть, що чоловік був на прямому зв’язку з російським пропагандистом Володимиром Соловйовим, внесеним до українського списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці, та готував для нього вкиди щодо ситуації в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter