Чоловіка у Росії відправили до колонії за те, що назвав “духопідйомним дійством” ймовірну майбутню страту Путіна

Дата: 18 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії 2-й Західний окружний військовий суд призначив 7 років колонії активісту руху “Солідарність” Михайлу Кригеру. Чоловіка ув’язнили за слова про Путіна, страту якого він назвав “духопідйомним дійством”. 

Про це повідомляє “Медіазона”. 

Фото: “Меморіал”

Затримали Кригера ще торік, а причиною для цього став його коментар у мережі, який він лишив під дописом про напади на будівлі ФСБ в Архангельську та Москві, що трапились ще у 2020-му. 

“Ні від кого не приховую свою люту ненависть до режиму, чекістів, які його встановили, й особисто до Путіна В. В. І повірте мені, коли і якщо я доживу до повішення цієї ГБшної гниди, то щосили боротимуся за право брати участь у цьому духопідйомному дійстві”, – написав він. 

На думку російського суду, ці слова є виправданням тероризму. У своєму останньому слові Кригер підтвердив, що все ж хоче стати свідком страти Путіна. Чоловік наполягає, що бажає саме не смерті Путіну, а страти за злочини. 

Ілюстраційне зображення. Фото: АР

“Я впевнений, що наш диктатор так само заслуговує на таку кару, як і інші військові злочинці, яких вішали за вироком, наприклад, Нюрнберзького трибуналу… Є Путін – є річки крові, немає Путіна – немає кровопролиття”, – сказав він. 

Також в останньому слові Кригер розповів про родичів у Дніпрі, “які сидять у підвалах в очікуванні обстрілів та бомбардувань”. 

“За що їм це все? За те, що наш сонцеликий не награвся у солдатики у дитинстві? За те, що, за моїми спостереженнями, він став шанувальником того самого, справжнього фюрера, і, схоже, слідує його прикладу?… Я сподіваюся, достатньо і зрозуміло обґрунтував свою мрію?” – запитав він у судді. 

Після оголошення вироку чоловік заспівав “Червону калину”. 

Нагадаємо, що у Росії жінку, яка свого часу працювала на ЗАЕС та жила в Енергодарі, судять за розповіді енергодарців про російську окупацію. 

Правозахисники, які аналізували сучасну судову практику у Росії, зафіксували, що російські суди почали частіше відправляти незгодних з війною людей у колонії та на більші строки. Торік російські силовики, загалом, відкрили понад п’ять тисяч адміністративних справ щодо незгодних з війною, а у перші місяці після ухвалення відповідного репресивного законодавства робили це в середньому раз кожного робочого дня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter