Чоловік, який воював за “ЛНР”, може дістати 15 років в’язниці

Дата: 28 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України затримала на Луганщині чоловіка, який у 2015 році воював за так звану “ЛНР”.

Про це повідомляє сайт відомства. 

Правоохоронці встановили, що влітку 2015 року мешканець Луганська приєднався до незаконних збройних формувань з корисливих мотивів, а після навчання на полігоні його зарахували до “гаубично-артилерійського дивізіону” бойовиків. 

“Згодом зловмисник розчарувався розміром “грошового утримання” та залишив незаконне збройне формування. Він перебрався на контрольовану державою територію Луганської області, де переховувався від українського правосуддя у родичів. Правоохоронці встановили його місцезнаходження та затримали”, – розповіли в СБУ. 

Наразі щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за “створення терористичної групи чи терористичної організації”. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

Нагадаємо, що нещодавно розвідка СБУ вивезла з окупованої Луганщини свідка збройної агресії РФ в Україні. Мешканець міста Сорокине після початку конфлікту через матеріальні труднощі вступив до ремонтної роти так званого “2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР”, але згодом усвідомив хибність свого кроку та зв’язався з українськими правоохоронцями, яким розповів, що готовий надати свідчення злочинної діяльності РФ на території України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter