Чоловік отримав майже 12 років в’язниці за те, що мав за завданням бойовиків підірвати електроопору на Донеччині

Дата: 02 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Димитровський міський суд у Донецькій області призначив покарання у вигляді 11 років та 10 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна пособнику терористів. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Чоловік, як встановили слідчі, з квітня минулого року систематично передавав у телеграм проросійському бойовику дані про місця дислокації, маршрути пересування військової техніки та військовослужбовців ЗСУ. “Куратор” засудженого організовував агентурну сітку у регіоні. 

Окрім цього, чоловік за 1,5 тисячі доларів мав підірвати опору лінії електропередач біля підстанції розподілу електроенергії “Красноармійськ”. Зловмисника затримали до того, як він вчинив диверсію, а під час обшуку виявили у нього засоби зв’язку, гроші, саморобний вибуховий пристрій та пульт управління до нього.

Чоловіка визнали винним у незакінченому замаху на диверсію, сприянні діяльності терористичної організації та у носінні, придбанні вибухового пристрою без передбаченого законом дозволу. 

Нагадаємо, що нещодавно на Луганщині затримали ексватажка “спецпідрозділу МДБ ЛНР”, який перебував у розшуку. Чоловіка підозрюють в участі у штурмі Луганського аеропорту, захопленні приміщень банківських установ та помешкань цивільних. 

Фотографія обкладинки: goloskarpat.info

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter