Чоловік чи ведмідь: у тіктоці запустили тренд, який порушує проблему насильства над жінками

Дата: 30 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У квітні цього року в тіктоці набрав популярності тренд, присвячений темі насильства над жінками. Блогерки знімають відео, відповідаючи на питання, що ліпше: застрягти в лісі з чоловіком чи з ведмедем.

Про це пише “Wonderzine Україна”.

Тренд почався з того, що британське медіа Screenshot провело опитування серед жінок, запитавши в них, з ким би вони ліпше опинилися наодинці в лісі: з ведмедем або чоловіком. Більшість жінок обрали ведмедя.

“Однозначно ведмідь. Деякі чоловіки дуже страшні”, – сказала одна з респонденток.

Інші користувачі підхопили цю ідею та почали ставити це запитання своїм рідним і друзям, ділячись відповідями в соцмережі під гештегом #manvsbear. Вони викликали дискусії щодо небезпек, з якими стикаються жінки в суспільстві.

Приміром, тіктокерка під ніком anaidmargo зазначила, що ця гіпотетична ситуація про чоловіка й ведмедя свідчить про проблему віктимблеймінгу, з якою стикаються багато жінок. Тіктокерка також поставила це запитання своїй родичці, і відповідь її здивувала.

“Я запитала її лише для того, щоб пожартувати. А вона відповіла: “Знаєш, я краще була б з ведмедем, тому що якщо ведмідь нападе на мене і я виберуся з лісу й розповім про це, то всі мені повірять і співчуватимуть. Але якщо на мене нападе чоловік і я виживу й розповім про це, я все життя намагатимуся змусити людей повірити й поспівчувати мені”. І я не знала, що сказати у відповідь”, – розповіла блогерка.

Деякі жінки також запитували своїх партнерів, з ким вони б залишили своїх дочок у лісі: з ведмедем чи чоловіком. Ті вагалися, проте більшість також обирала ведмедя. Водночас коли їм давали вибір між ведмедем і жінкою, вони обирали жінку.

Однак в українському тіктоці частина чоловіків розкритикувала тренд, заявивши, що жінки перебільшують. 

Нагадаємо, що в лютому цього року в тіктоці активно поширювався тренд, присвячений проблемі домашнього насильства. Користувачі під гештегом #happyhouse публікують відеоролики, на яких зображені наслідки домашнього насильства (синці на тілі, умʼятини на дверях, розбитий посуд тощо) або чути крики, образливі вигуки, плач тощо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter