Депутаткою Бундестагу вперше стане трансгендерна жінка Тесса Гансерер

Дата: 27 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Уперше в історії Німеччини за підсумками виборів до Бундестагу від Партії зелених проходить трансгендерна жінка на ім’я Тесса Гансерер. 

Про це повідомляє Spiegel.

Фото: tessa-ganserer.de

44-річна Гансерер із 2013 року є членкинею регіонального парламенту Баварії. У 2018 році вона вдруге пройшла до нього, однак робила це до того, як заявила про трансгендерний перехід. Уже у 2019 році вона зробила публічний камінг-аут та вперше з’явилася на засіданні в жіночому образі. 

“Я від щирого серця дякую вам за довіру, яку виявили виборці. Я все ще в захваті, але дуже чекаю на нову роботу в Берліні!” написала вона у твіттері. 

Разом з Гансерер до Бундестагу також потрапила 27-річна трансгендерка Найке Славік.

За результатами парламентських виборів у Німеччині, соціал-демократи (СДПН) отримали в Бундестазі 206 місць, ще 196 отримали ХДС / ХСС, Партія зелених – 118, “Вільні демократи” – 92, “Альтернатива для Німеччини” – 83, а Ліва партія – 39. Завдяки перемозі СДПН вперше в історії країни меркою Берліна стане жінка – Франциска Гіффай.

Уже декілька років минуло відтоді, як Всесвітня організація охорони здоров’я вилучила трансгендерність із переліку психічних розладів, однак досі транслюди продовжують стикатися з дискримінацією у всьому світі та стають жертвами вбивств на ґрунті ненависті. У деяких країнах ситуація змінюється на краще. 

У 2019 році в Італії мешканці 4-тисячного міста Тромелло, розташованого в північноіталійській області Ломбардія, обрали своїм мером 40-річного трансгендера Джанмарко Негрі. Під час перегонів він не боявся розповідати виборцям про труднощі, з якими зіткнувся на шляху до прийняття себе.

До цього в США трансгендерка Крістін Холлквіст стала офіційним кандидатом на пост губернатора штату Вермонт від демократів. За свої 62 роки жінка встигла стати батьком трьох дітей та побудувати успішну кар’єру, а у 2016 році вирішила зробити публічний камінг-аут і почала вживати гормональну терапію. 

Боротися зі стереотипами доводиться й у спорті. Про свою історію, наприклад, розповідав трансгендерний боксер Пет Манюель, який декілька років тому вперше в історії здобув перемогу в професійному боксерському матчі. Виявилося, що протягом довгого часу від поєдинків з ним через упередження щодо трансгендерів відмовлялися десятки спортсменів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter