Чернівецькі депутати просять Зеленського підтримати законопроєкти про “заборону пропаганди ЛГБТ” 

Дата: 07 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Депутати Чернівецької міської ради звернулися до президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Ради національної безпеки і оборони України з проханням підтримати два законопроєкти про заборону “пропаганди гомосексуалізму та трансґенедризму” і Коректні терміни – гомосексуальність та трансґендерність , які зареєстрували нардепи зі “Слуги народу” Георгій Мазураш та Олена Лис. 

Про це повідомляє Суспільне.  

Акція проти гомофобії в Чернівцях / Укрінформ, 2018 рік

Звернення підтримали 22 депутати міської ради. У його тексті йдеться про те, що “глибоку занепокоєність викликає тенденція публічної пропаганди аморальних відхилень від норми сім’ї”. 

Депутати просять підтримати законопроєкти №3917 та №3916 й запровадити адміністративну відповідальність за “пропаганду гомосексуалізму та трансґендеризму”.  

Текст звернення підготував активіст і капелан Церкви адвентистів сьомого дня з Чернівців Микола Гунько, який також є автором тексту законопроєкту №3917. 

Раніше у своєму висновку Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова назвала проєкт закону щодо “заборони пропаганди гомосексуалізму” таким, що не відповідає конституційним нормам, підбурює до ненависті, спрямований на дискримінацію та порушує права ЛГБТ на повагу до честі й гідності. 

ZMINA разом з експертами також пояснювала, чому законопроєкт №3916, “щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства”, загрожує правам людини та не сприяє задекларованій меті.  

Читайте також: “Заборонити порно, “пропаганду” ЛГБТ та ускладнити розлучення: як “слуги народу” бачать захист української сім’ї”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter