Чернігів: під завалами будинку знайшли тіла цілої родини

Дата: 17 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок російського обстрілу у Чернігові загинула сім’я з п’яти осіб.

Про це повідомили у ДСНС. 

Фото: ДСНС

Серед загиблих троє дітей: 3-річні хлопчик та дівчинка двійнята та 12-річна дівчинка. Їхні тіла знайшли під завалами гуртожитку, в який влучив російський снаряд. 

Фото: ДСНС

Окрім цього, у центрі Чернігова 17 березня внаслідок ворожого обстрілу загинули цивільні. Їхню кількість не уточнюють, однак у поліції зазначили, що серед загиблих – громадянин США. Росіяни завдали удару з важкої артилерії по беззбройних людях. 

Нині на місці працюють слідчі, які фіксують обставини події та з’ясовують деталі. 

Постраждалим допомагають дістатись до медичних закладів. 

Фото: Нацполіція

Минулої доби, 16 березня внаслідок російських обстрілів у Чернігові загинули 53 людини. Окупанти обстріляли містян, які стояли в черзі по хліб. Схожий випадок стався у Чернігові 3 березня, коли росіяни скинули щонайменше вісім некерованих бомб, що також вбили людей, які стояли в черзі за їжею. 

Нині з міста, де подекуди немає електро-, газо- й водопостачання, не можуть евакуювати цивільних, адже окупанти не припиняють гатити з артилерії та здійснюють авіаудари по Чернігову. 

Нагадаємо, що в Україні запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA.

Про типи воєнних злочинів, які вже зафіксували правозахисники та урядові організації, ви можете прочитати за покликанням, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter