Черговий політичний? Слідкомітет Росії заявляє про затримання українського “екстреміста”

Дата: 18 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

Слідчий комітет Російської Федерації заявляє про затримання в Ростовській області українця Романа Терновського, причетного до “Правого сектора”.

Як повідомляє СК РФ, слідчі затримали його спільно зі ФСБ Росії.

“На території Ростовської області затримано громадянина України Романа Терновського, причетного до діяльності забороненої рішенням Верховного суду РФ екстремістської організації “Правий сектор”, – ідеться в повідомленні.

За даними СКР, “Терновський у складі учасників організації “Правий сектор” неодноразово брав участь у пікетах, мітингах та інших суспільно-масових заходах на території України”.

“Крім того, використовуючи аккаунт у соціальній мережі Facebook, Терновський здійснював пропаганду діяльності організації “Правий сектор” серед користувачів інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, в тому числі осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації”, – стверджує СКР.

“Дії Терновського спрямовані проти інтересів Російської Федерації і кваліфіковані слідством за ч. 2 ст. 2822 КК РФ, що передбачає кримінальну відповідальність за участь у діяльності екстремістської організації”, – заявляє відомство.

За даними СКР, “у ході обшуку за місцем проживання підозрюваного в Ростові-на-Дону виявлено предмети одягу та інші особисті речі з символікою організації “Правий сектор”.

За клопотанням слідства суд постановив взяти Терновського під варту.

“Робота зі встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності керівників та учасників організації “Правий сектор” триває”, – додає СКР.

Водночас Міністерство закордонних справ України повідомляє, що поки що не отримувало офіційної інформації про затримання в Росії українця Романа Терновського.

Як повідомляє “Укрінформ” з посиланням на офіційного представника департаменту консульської служби МЗС Василя Кирилича, зовнішньополітичне відомство доручило Генконсульству України в Ростові-на-Дону терміново звернутися до компетентних органів РФ з вимогою надати відповідну інформацію.

Тим часом прес-секретар “Правого сектора” Артем Скоропадський повідомив “Українській правді”, що Роман Терновський вже давно не є активістом партії.  

За словами речника “ПС”, Тернівський ніколи до лав партії не входив, проте приблизно протягом одного року був прихильником політсили. Але близько року тому “Правий сектор” втратив будь-який зв’язок з активістом.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter