Чергова нічна масована атака Росії: над Україною збили 37 крилатих ракет та 29 “шахедів”

Дата: 29 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч на 29 травня російські військові завдали черговий масований удар по Україні. 

ZMINA розповідає, що відомо нині. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Anna Voitenko/Reuters

За даними Повітряних сил ЗСУ, загалом, вночі вдалось збити 67 повітряних цілей: 37 крилатих ракет Х-101/Х-555, 29 ударних безпілотників “Шахед” та ще один розвідувальний безпілотник оперативно-тактичного рівня. Атака стала вже 15-тою з початку травня. 

Лише над Києвом помітили понад 40 повітряних цілей. У столиці між атакою, яка стала наймасовішою з початку повномасштабного вторгнення, та цією минуло менше ніж доба – усього 18 годин.  

Щодо наслідків, то у столиці, за даними мера Віталія Кличка, не сталося ні уражень, ні руйнувань інфраструктурних та інших обʼєктів. Немає даних й щодо постраждалих та загиблих. 

“Дякуємо нашим силам ППО за філігранну роботу!”,написав він у телеграм.  

Водночас КМВА повідомляє про падіння уламків на дах одноповерхового приватного будинку у Подільському та Святошинському районах. 

У Одесі внаслідок влучання у портову інфраструктуру спалахнула пожежа, втім, про постраждалих через займання не повідомили. Збили російські безпілотники й над Миколаївщиною, але й звідти про постраждалих дані поки не надходили.

Одна з російських ракет долетіла й до Львівщини, але її збили у Золочівському районі. 

Зафіксували наслідки атаки також на Хмельниччині: там на одному з військових об’єктів вивели з ладу 5 літальних апаратів, як кажуть в ОВА. 

Нагадаємо, що напередодні російські військові завдали наймасованішої атаки дронами на Київ з початку повномасштабної війни. Через падіння уламків від збитих дронів загинула одна людини, ще двоє отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter