Через суддів з-під варти вийшов підозрюваний у видачі зброї “тітушкам”

Дата: 27 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Підозрюваного у видачі зброї зі складів МВС “тітушкам” Романа Заворотного випустили з-під варти.

Про це повідомляє видання “Українська правда” з посиланням на Громадське ТБ.

“Він вийшов з СІЗО рівно опівночі. Під виходом на нього чекала машина з рідними, поруч також стояли адвокати. Від будь-яких коментарів вони відмовились”, – повідомляє видання.

Як повідомляється, три місяці тому Генпрокуратура надіслала обвинувальний акт у цій справі до Святошинського суду, який мав би розглядати справу, а не перенаправляти до Апеляційного суду Києва. Апеляційна ж інстанція затягнула справу, визначаючи її підсудність майже три місяці.

26 березня був останній день, коли суддя Святошинського райсуду Києва Вікторія Жмуть могла розглянути цю справу і продовжити утримання під вартою підозрюваного. Однак вона відмовилася це зробити у суботу. Хоча сам факт того, що до закінчення строку тримання під вартою лишився один день мав би бути прямою підставою для швидкого призначення судового засідання та забезпечення явки усіх учасників процесу.

За словами начальника управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка, Генпрокуратура збирається звертатись до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з вимогою притягнути до відповідальності суддів, які затягували справу одного з ключових підозрюваних в озброєнні “тітушок”.

Як повідомлялось раніше, під час Євромайдану у 2014 році цивільним особам зі складів МВС видали сотні одиниць вогнепальної зброї та десятки тисяч набоїв.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter