Через заборону на виїзд із країни чоловік виплатив доньці понад 800 тисяч боргу з аліментів

Дата: 24 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві чоловік одним платежем сплатив донці борг з аліментів за 15 років у сумі 883 тисяч гривень. 

Про це повідомили в Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції. 

#ЦифраДня? Майже 15 років батько вже повнолітньої Тетяни не сплачував аліменти для її розвитку та щоденних потреб….

Опубліковано Центральне міжрегіональне управління Міністерства юстиції Четвер, 23 січня 2020 р.

Зобов’язання сплачувати 1/4 частини своїх доходів на потреби доньки на чоловіка поклали ще в березні 2005 року, проте весь цей час він ігнорував цю вимогу. Через несплату аліментів батька занесли до списку осіб, яким обмежено виїзд із країни. У Мін’юсті додали, що сплатити борг чоловіка змусила й заборона на керування автомобілем. 

Нагадаємо, що сьогодні в базах даних прикордонників перебуває близько 120 тисяч осіб, яким виконавчими службами обмежено виїзд за межі України через несплату аліментів. 

Як відомо, відповідальність для неплатників аліментів в Україні посилили у 2017 році. Відтоді батькам-боржникам забороняють виїзд за кордон, позбавляють права на керування авто, полювання і на зброю. За останній рік понад 20 тисяч батьків виплатили свій борг. Утім, не всі неплатники знають про свої борги, а санкції, передбачені в законі, як констатують юристи, не працюють для батьків, у яких немає грошей.

Трохи більше ніж за рік дії урядової програми “Чужих дітей не буває” на користь 1 млн дітей, яких виховують у неповних сім’ях, в Україні стягнули вже 7,8 млрд грн аліментів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter