Близько 120 тисяч українців не можуть покинути територію країни через борги з аліментів

Дата: 02 Січня 2020
A+ A- Підписатися

На сьогодні в базах даних прикордонників перебуває близько 120 тисяч осіб, яким виконавчими службами обмежено виїзд за межі України через несплату аліментів.

Про це повідомили в Держприкордонслужбі. 

Прикордонники розповіли, що 1 січня в аеропорту “Бориспіль” затримали одного з таких боржників. На паспортному контролі 36-річного чоловіка, який прямував до Дубаю, запросили до службового приміщення, де повідомили про відмову в пропуску через державний кордон у зв’язку з боргом з аліментів. У відповідь боржник почав поводитись агресивно та напав на прикордонників. За злісну непокору на порушника склали протокол про адміністративне правопорушення та скерували справу до суду.

Нагадаємо, що трохи більше ніж за рік дії урядової програми “Чужих дітей не буває” на користь 1 млн дітей, яких виховують у неповних сім’ях, в Україні стягнули вже 7,8 млрд грн аліментів. 

Як відомо, відповідальність для неплатників аліментів в Україні посилили у 2017 році. Відтоді батькам-боржникам забороняють виїзд за кордон, позбавляють права на керування авто, полювання і на зброю. За останній рік понад 20 тисяч батьків виплатили свій борг. Утім, не всі неплатники знають про свої борги, а санкції, передбачені в законі, як констатують юристи, не працюють для батьків, у яких немає грошей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter