Через вільну економічну зону в Криму спадкоємці сплачують податки як за іноземне майно – “Крим SOS”

Дата: 25 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Через Закон “Про вільну економічну зону “Крим” (ВЕЗ) спадкоємці майна на півострові сплачують податок, як за спадщину від іноземця. 

Про це на круглому столі “Шляхи удосконалення законодавства про забезпечення прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО)” повідомила юристка “Крим SOS” Анастасія Калініна, передає кореспондент видання ZMINA

За її словами, закон про ВЕЗ “Крим” визнає кримчан з позиції податкового законодавства як нерезидентів, що негативно впливає, зокрема, на питання оформлення спадщини.

“Якщо спадкодавець мав останнє місце реєстрації в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, то спадкоємці повинні сплатити такий податок, як у разі спадщини від іноземця”, – сказала вона. 

За її словами, така ситуація суперечить твердженням України, що Крим – це Україна, а жителі Криму – її громадяни

Як відомо, у Верховній Раді наразі працює робоча група щодо скасування Закону “Про створення вільної економічної зони “Крим” та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України”. Вона також розробляє новий закон, який має врегулювати питання економічної діяльності на тимчасово окупованій території України з дотриманням стандартів прав людини. 

У робочій групі беруть участь представники 17 центральних органів виконавчої влади, зокрема Міністерства фінансів, Державної податкової служби, МЗС України, Представництва президента в АР Крим, Міністерства юстиції, апарату РНБО та громадських організацій. 

Протягом років окупації кримські громадські діячі та Меджліс кримськотатарського народу закликають скасувати закон про фейкову ВЕЗ “Крим”, оскільки він дискримінує громадян України з півострова і водночас дозволяє українському бізнесу працювати на окупованій території, що суперечить санкційному режиму, введеному західними партнерами і самою Україною на півострові.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter