Через Сумську область з російської окупації в’їхали близько 10 000 людей

Дата: 30 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Майже 10 тисяч людей в’їхали до України через гуманітарний коридор “Колотилівка – Покровка” в Сумській області.

Про це під час брифінгу в Одесі розповіла віцепрем’єр–міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляє “Укрінформ”.

Фото: novakahovka.city

З 5 серпня, відколи працює коридор, в Україну в’їхали майже 10 тисяч людей, серед них – майже 2,5 тисячі дітей“, – сказала посадовиця.

За її словами, прикордонники пропускають громадян навіть без паспортів. Зокрема, це молодь, яка приїздить на навчання.

Зараз вересень, люди приїхали вчитися. Ми дозволили дистанційно вступити до навчальних закладів людям з Криму, з тимчасово окупованих територій, навіть без документів. Вони приїдуть сюди і протягом трьох місяців будуть виготовляти документи, бо ми хочемо, щоб наша молодь поверталась”, – наголосила Верещук.

У Мінреінтеграції зазначили, що на кордоні України діє волонтерський гуманітарний центр. Там українці можуть отримати безоплатну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, за потреби залишитися на ніч.

Нагадаємо, пункт пропуску Колотилівка – Покровка, що розташований на межі Бєлгородської та Сумської областей, знову запрацював на початку серпня. У той час щоденно пішим переходом між РФ та Сумською областю користувалися понад дві сотні людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter