Через Сумщину з російської окупації виїжджають по дві сотні людей на день – Верещук

Дата: 18 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Щоденно пішим переходом між РФ та Сумською областю користуються понад дві сотні людей. 

Про це в ефірі національного телемарафону розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

Фото: novakahovka.city

Пункт пропуску Колотилівка – Покровка, що розташований на межі Бєлгородської та Сумської областей, знову запрацював на початку серпня. 

На українському кордоні діє волонтерський гуманітарний центр, де всі можуть отримати безоплатну психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу, а також переночувати й дістатися до Сум або інших міст України. Водночас усі охочі евакуюватись із Сумської області можуть скористатися спеціальним евакуаційним потягом Суми – Київ. Він щодня курсує із Сум – вирушає о 6:47 і прибуває до Києва об 11:41.

Верещук подякувала тим, хто виїжджає з окупації. 

“Я закликаю людей виїжджати всіма силами… Вам головне доїхати до переходу, а там ми вам у всьому допоможемо”, – сказала вона. 

Нагадаємо, що внаслідок повномасштабного російського вторгнення мільйони українців були змушені залишити свої домівки. 

ZMINA поговорила з організаціями, що вже не перший рік допомагають українцям пережити наслідки бойових дій. Детальніше про те, яку допомогу надають, хто саме може розраховувати на неї, а також куди звертатися, можна прочитати за посиланням.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter