Через російську блокаду загинули щонайменше 1300 маріупольців – радник міського голови

Дата: 09 Березня 2022
A+ A- Підписатися

За період, поки російські війська тримають у блокаді Маріуполь, у місті, за попередніми оцінками, загинули вже 1300 людей. 

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

Наслідки російського обстрілу в Маріуполі. Фото: Evgeniy Maloletka / AP

Росіяни почали активно використовувати авіабомбардування й фактично тримають у заручниках містян, яких не випускають гуманітарними коридорами. 

“Йде узгодження маршруту, і очікуємо на підтвердження режиму тиші. Хоча б умовного. Чекати – найважче, до нескінченності важко в поточній критичній ситуації. Але іншого шляху поки немає… Ціль на повне знищення міста окупантами вже не приховується”, – зазначає він. 

Росіяни не тільки не дозволяють людям виїхати з міста, але й не пропускають гуманітарний вантаж до нього. 

“Маріуполь залишається в облозі. Це – геноцид у центрі Європи у 21-му столітті!” говорить голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Окрім бомбардувань, росіяни також займаються інформаційними атаками. Так, після чергового зриву Росією евакуації вони починають поширювати фейки, зокрема про те, що в цьому винні члени полку “Азов”.

“Ця інформація не відповідає дійсності. Наш полк “Азов”, як і ЗСУ, Національна гвардія, територіальна оборона, поліція та патрульна поліція, є єдиною запорукою надходження гуманітарного вантажу. Запорукою безпечного виїзду з міста мирних українців. Не вірте дезінформації. Її буде багато. Довіряйте тільки офіційним джерелам”,наголосив радник мера Маріуполя Андрющенко.

400 тисяч жителів Маріуполя живуть у фактичній ізоляції, подекуди без тепла, водопостачання, харчів та ліків. Нещодавно від зневоднення в місті загинула шестирічна дівчинка: її тіло знайшли під завалами будинку. 

Нагадаємо, що в Маріуполі під час російських обстрілів мирного населення загинув півторарічний хлопчик.

Фотографія обкладинки: Evgeniy Maloletka / AP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter