У Маріуполі від рук російських окупантів загинула півторарічна дитина

Дата: 06 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі російські окупанти під час обстрілів мирного населення вбили півторарічного хлопчика.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Медики не змогли врятувати пораненого хлопчика. Джерело: tsn.ua

Дитина отримала важке поранення 4 березня під час обстрілу міста росіянами. Батьки оперативно відвезли хлопчика до лікарні, де медики намагалися врятувати дитину, але, на жаль, він помер.

“Під процесуальним керівництвом Маріупольської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаних із умисним убивством (ч.2 ст.438 Кримінального Кодексу України)”, – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі.

З початку вторгнення Російської Федерації в Україні постраждала 71 дитина, ще 38 – загинули. Такі дані надала Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Омбудсман наголосила на тому, що ЗС РФ продовжують грубо порушувати основоположні права дітей – право на життя та охорону здоров’я, гарантовані кожній дитині у світі Конвенцією ООН про права дитини.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter