Через російську агресію в Україні постраждали вже 1329 дітей, третина з них загинули

Дата: 05 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Станом на 5 січня внаслідок повномасштабної війни постраждали 1329 українських дітей. Так, 877 з них дістали поранення, а 452 загинули. 

Про це свідчать дані державного порталу розшуку дітей “Діти війни”.

“Станом на ранок 5 січня 2023 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося – 452. Зросла кількість поранених – понад 877. Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, – йдеться у повідомленні.

Найбільше дітей постраждали на Донеччині – 429, Харківщині – 268, Київщині – 117, Херсонщині – 82, Миколаївщині – 81, Запоріжжі – 81, Чернігівщині – 68, Луганщині – 65, Дніпропетровщині – 40.

Так, 4 січня внаслідок артобстрілу ворогом села Веселе Херсонської області отримав тілесні ушкодження 17-річний хлопець.

Крім того, 13 876 українських дітей депортовані та 354 вважаються зниклими безвісти. Водночас 8725 дітей знайдені, а 125 вже вдалося повернути.

Нагадаємо, що напередодні новорічних свят до України вдалося повернути ще одну жінку з маленькою дитиною. Українку, яка на той час була вагітною, затримали у 2021 році під час перетину кордону з Росією, підозрюючи її в шпигунстві. У РФ, маючи підписку про невиїзд, жінка народила малюка. Через півтора року полону родину вдалося воззʼєднати з батьком та старшим сином. 


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки примусових депортацій на територію Російської Федерації та Білорусі, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком примусової депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу iy@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

За згодою заявника отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Фото обкладинки: Depositphotos

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter