Через російську агресію на Донбасі загинули 240 дітей

Дата: 04 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Унаслідок військової агресії Росії на Донбасі, яка продовжується з 2014 року, загинуло понад 240 дітей.

Про це повідомило у фейсбуку Командування Сухопутних військ ЗСУ.

ЗАХИСТИМО УКРАЇНУ ТА ЇЇ НАЙМЕНШИХ ГРОМАДЯН! 4 червня – Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії. Ця дата…

Опубліковано Сухопутні війська ЗС України Середа, 3 червня 2020 р.

Про загиблих дітей у Командуванні Сухопутних військ ЗСУ нагадали в Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії. Окрім понад двох сотень загиблих, за даними військових, за шість років агресії ще близько 500 дітей дістали поранення, а 56 – зникли безвісти.

“У так званій сірій зоні проживає від 10 до 15 тисяч дітей. За даними громадських організацій, кількість дітей-переселенців з Криму і Донбасу перевищила 170 тисяч осіб, а на окупованій території залишилося більш ніж 2 тисячі дітей-сиріт. Навіть після закінчення активної фази збройного протистояння зростання цієї жахливої статистики не припиняється: діти отримують тілесні ушкодження внаслідок необережного поводження та нещасних випадків з вибухонебезпечними предметами”, – зауважили в Командуванні Сухопутних військ. 

Також військові нагадали, що через російську агресію за останні 30 років, зокрема в Північній Осетії, Чечні та Сирії, загинули тисячі дітей. 

Як відомо, за даними ЮНІСЕФ, українські діти, постраждалі від мін та вибухонебезпечних залишків війни, не отримують достатньої допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter