Через російські обстріли впродовж доби постраждали жителі Донеччини, Херсонщини та Харківщини

Дата: 24 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Впродовж 23 травня російські війська кілька разів атакували Донецьку, Херсонську та Харківську області. Внаслідок цього загинули двоє цивільних, ще 16 дістали поранення. 

Про це повідомляють тамтешні обласні військові адміністрації. 

Фото: Павло Кириленко

Так, на Херсонщині внаслідок учорашніх обстрілів загинули двоє цивільних, ще троє – дістали поранення.

Російські окупанти 64 рази обстріляли мирні населені пункти Херсонщини, випустили 271 снаряд з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Обласний центр росіяни атакували 11 разів, випустивши по місту 47 снарядів. 

Фото: Херсон INFO

Росіяни поцілили в житлові квартали населених пунктів області, а також в об’єкти соціальної інфраструктури в Бериславському районі.

На Донеччині окупанти поранили 11 цивільних жителів: пʼятьох – у Торецьку, трьох – в Авдіївці, та по одному в Костянтинівці, Новодмитрівці та Миколаївці.

По Авдіївці окупанти масовано вдарили з “градів”. Також зафіксовано обстріли Марʼїнки та Георгіївки. 

У Торецьку пошкоджено сім багатоповерхівок, три приватні будинки, дві адмінбудівлі, школу, палац культури та будівлю храму.

Фото: Павло Кириленко

У Костянтинівці, Новодмитрівці, Торському та Ямполі також пошкоджено будинки, у Миколаївці – адмінбудівлю. Також під вогнем – Сіверськ.

Тим часом на Харківщині впродовж минулої доби окупанти завдавали ударів по Чугуївському, Харківському, Куп’янському районах області.

Фото: Поліція Харківської області

У селі Липці внаслідок обстрілів руйнувань зазнали приватні будинки та гаражі.

У місті Вовчанськ пошкоджено житлові будинки, прибудинкові території та транспортні засоби. Отримав мінно-вибухову травму чоловік 33 років. У Куп’янську до медиків звернувся 56-річний чоловік з вибуховою травмою. Обох потерпілих госпіталізовували.

Фото: Поліція Харківської області

У ніч проти 24 травня у Великобурлуцькій громаді виникли чотири пожежі. За попередніми даними, окупанти завдали ударів дронами-камікадзе. Горіло приміщення школи, офісні будівлі та будинок культури. Рятувальники ліквідували всі пожежі. 

Нагадаємо, що 23 травня, у вівторок, російські окупанти вчинили мінометний обстріл селища міського типу Козацьке, що на Херсонщині. Внаслідок цього загинула цивільна жінка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter