Через російські обстріли Кінбурнської коси постраждали тисячі гектарів особливо цінних земель

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
На території Національного природного парку “Білобережжя Святослава” на Кінбурнській косі, яка перебуває під російською окупацією, унаслідок обстрілів уражено більш як 6 тисяч гектарів особливо цінних земель.
 
Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА.
 
Кінбурнський півострів. Червоні плями – згарище. Фото: ArcGIS

“Кінбурнський півострів потерпає від вогню, спричиненого обстрілами, майже із самого початку повномасштабного вторгнення… Станом на 22 серпня 2023 року тільки на території національного природного парку “Білобережжя Святослава” уражено 6130 га особливо цінних земель, з яких суттєва частина потерпала від вогню декілька разів – результати моніторингу на підставі даних із супутників Sentinel-2, що проводять наукові співробітники установи”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що остаточно підрахувати збитки від пожеж можна буде тільки після деокупації та розмінування території.

Цей регіон є особливо цінною природоохоронною територією. Тут створено Чорноморський біосферний заповідник, національний природний парк “Білобережжя Святослава”, регіональний ландшафтний парк “Кінбурнська коса”.

Нагадаємо, за рік повномасштабної війни на Кінбурнському півострові зафіксували 131 пожежу, яка виникла через бойові дії та вразила понад 5 тисяч гектарів території парку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter