Війська РФ убили цивільного на Харківщині, ще дев’ятеро людей зазнали поранень

Дата: 13 Травня 2024
A+ A- Підписатися
13 травня окупанти обстріляли ферму на Харківщині. Там загинув чоловік, ще троє поранені. Також через постійні обстріли Вовчанська в місті поранено щонайменше п’ятьох цивільних: чотирьох чоловіків і жінку.
 
Про це повідомили пресслужба Харківської обласної прокуратури та голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.
 
Фото: “Погляд”

“Пів години тому окупанти завдали удару по фермі в Коротичах Харківського району. Один цивільний чоловік загинув, троє поранені. Дані встановлюються”, – написав голова ОВА.

Він також додав, що після ворожого удару по селу Липці мінно-вибухову травму отримала 71-річна жінка. Її доставили до харківської лікарні.

Жінка, яка зазнала поранень через російський обстріл села Липці. Джерело: Нацполіція

Крім того, за даними прокурорів, 13 травня російські військові продовжили завдавати ударів з артилерії та скидати авіаційні бомби на місто Вовчанськ.

“Наразі відомо про пʼятьох поранених: чотирьох цивільних чоловіків та одну 54-річну жінку”, – йдеться в повідомленні.

Прокурори та слідчі поліції вживають усіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, скоєних представниками ЗС РФ. Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, у прикордонних громадах трьох районів Харківської області оголосили примусову евакуацію понад 100 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Раніше ZMINA повідомляла, що за минулу добу російська армія обстріляла понад 30 населених пунктів Харківщини. Унаслідок цього дев’ятеро людей зазнали поранень, семеро з них – мешканці Вовчанська.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter