Через расистські вигуки під час матчу “Шахтар” – “Динамо” відкрили кримінальне провадження

Дата: 12 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Поліція відкрила кримінальне провадження через расизм на матчі чемпіонату України з футболу між донецьким “Шахтарем” та київським “Динамо”.

Про це повідомляє сайт поліції Харківської області. 

Справу відкрили за статтею щодо “порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками”. Слідчі стверджують, що близько 20 уболівальників ФК “Динамо” “вигукували непристойні гасла” на адресу гравців “Шахтаря”.

“Поліцією вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення та розшуку осіб, причетних до злочину”, – додали в повідомленні.

Перебіг цієї справи, за даними пресслужби, перебуває “на особистому контролі” керівництва головного управління Нацполіції в Харківській області.

Як відомо, расистські вигуки з боку фанатського сектору київського “Динамо” було чутно під час гри в Харкові, яка відбулася 10 листопада. Керівництво футбольного клубу “Шахтар” одразу після інциденту назвало ситуацію неприпустимою, проте в “Динамо” закликали не поспішати з висновками щодо провини їхніх уболівальників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter